CSAK CSAJOKNAK!!!!!

Remélem tetszik az oldalam! Gyertek el máskor is! Ja, és az a fiú aki ide tévedt,HÚZZON innen!!!:)))

Itt sok FINOM süti recepjét és képét láthatjátok


Csokoládé bomba:


        Habosra keverünk 15 dkg vajat (vagy ráma margarint) 3 tojás sárgájával meg 15 dkg porcukorral. Hozzáadunk 3 evőkanál kakaóport, 1-2 evőkanál rumot, végül a 3 db tojás habbá vert fehérjét.

A tál aljára egy réteg krémet, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét a krémet.

Hűtőszekrényben 1 napig állni hagyjuk, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tálalás előtt  az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és a tetejére keserű csokoládé öntetet csorgatunk.

Máz: 2 evőkanál kakaóport simára keverünk 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobunk 2 dkg vajat, és addig keverjük, míg a vaj meg nem olvad benne.  Csak hidegen, közvetlenül dermedés előtt csorgatjuk a habra, különben a hab megolvad alatt.


Citromszelet


        Hozzávalók:  30 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg zsír (vagy 6 dkg margarin), 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 0,5 dkg szalakálé.

Mindezt tejjel összegyúrni olyan keménnyé, mint a bejgli tésztát. Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra. Világosra sütjük sütőlemezen (vagy a tepsi alján). Az utolsó lapot meghintjük porcukorral.

Krémje: 5 dl tejhez 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor. Simára keverni és sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihűlt péphez hozzákeverjük. 1 db citrom héjával és levével ízesítjük.  Ehhez még + 0,5 liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot hozzáfőzünk. (Ha megkentem a lapokat, én teszek a tetejére 1 tepsit + 1-2 kg súlyt , és másnap szelhető!)



Tetejét csoki mázzal is lekenhetjük. Úgy még ünnepélyesebb is:





Túrós-kakaós pite   

Hozzávalók:
40 dkg túró
2 dl tejföl
4 tojás sárgája
6 dkg puha vaj
2 púpos evőkanál kakaópor
10 dkg kristálycukor
1 csomag csokis pudingpor
6 dkg búzadara

6 dkg finomliszt
4 tojásfehérje
1 lapos evőkanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 marék rumos meggybefőtt

 

Elkészítése:
A hozzávalókat a liszt és a tojásfehérje, sütőpor, citromhéj és meggy kivételével jól összekeverjük, és 1 órára félretesszük pihenni...

Egy 30 x 22 cm-es tepsit kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.

Egy óra leteltével felverjük a tojásfehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá. Majd belekeverjük óvatosan a lisztet és a habot a masszába, és egy lapos evőkanál sütőport, meg a citromhéjat. Ezután a tetejére a rumos meggyet. Végül beleöntjük a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokra levéve még 30 percig sütjük.

 



Túrós sütemény:   


Tészta: 6 db tojássárgája, 23 dkg margarin, 2 dkg élesztő (másfél dl tejben futtatva), 53 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 1 dkg cukor. Összegyúrni, 2 részre osztani.

Töltelék: 75 dkg túró, 3 evőkanál liszt, 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 6 tojás fehérjét habosra verni. Ezeket összekeverni, rátenni az alsó kinyújtott tésztára, majd a másik tésztalapot is rátesszük. Én a töltelékbe még raktam 10 dkg  mazsolát is.

Megszurkáljuk villával a tészta tetejét, és 3 órát a tepsibe pihentetjük. 

Majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük 35 x 30 cm-es tepsiben.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 3
Heti: 19
Havi: 11
Össz.: 255 043

Látogatottság növelés
Oldal: Fincsi oldal
CSAK CSAJOKNAK!!!!! - © 2008 - 2024 - enyimi.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »